Sitter du med vantar inomhus?

Våren leker “tittut” i Värmland. Vintern har varit härligt kall och frisk. Nu sitter du med vantar inomhus för att uppvärmningskostnaden inte ska skena. Huset värms med direktverkande el.

Elräkningen kom igår, du har inte vågat öppna den än. Vintern har varit kall och våren verkar inte bli mycket bättre, precis som det brukar i Värmland. Du har funderat på att byta värmesystem från direktverkande el, som medföljde vid husköpet. Men tiden har gått och det känns som ett dyrt projekt. Du tar mod till dig och öppnar fakturan. Snabbt gör du ett överslag och funderar på hur gott det är med uppstekt havregrynsgröt? Sen kommer du ihåg att kollegan från Karlstad har installerat bergvärme. Kollegan äter minsann inte havregrynsgröt varje dag – och behöver inte ha vantar inomhus.

Bergvärme har flera fördelar

I Värmland och runt Karlstad finns det goda möjligheter att lösa uppvärmningen genom bergvärme. Det är en investering som lönar sig. Utöver att sänka dina elkostnader, är det även ett bra miljöval. Förutsättningarna för bergvärme i Karlstad är goda. Kontaktar du ett företag kommer de ut till dig och gör en analys. På så sätt kan företaget bedöma om du har rätt förutsättningar. Om så är fallet, borrar installatören tillräckligt djupt för att nå berggrunden. Efter en lyckad borrning dras kablar, och du får en bergvärmepump installerad. Systemet är mycket lätt att sköta och ger bra värme. Därefter behöver du inte längre oroa dig för att behöva äta stekt havregrynsgröt varje gång det blir minusgrader.