Husbesiktning som yrke

Arbetar du med husbesiktning? Då är du en person som kan mycket om hur hus ska vara för att de ska må bra, och de boende ska må bra. Ett viktigt jobb som räddar ägarnas ekonomi och hälsa.

Är du något av en detektiv som vet hur ett hus ska vara för att det ska vara friskt och hållbart? Då kan det vara husbesiktning som är ditt jobb, eller kan bli ditt jobb. För en husbesiktning sker då ett hus ska byta ägare och de nya ägarna vill veta hur det egentligen står till med huset. Även om det alltid går att göra en husbesiktning ändå, ifall du som ägare vill ha koll på ditt hus eller se hur väl en hantverkare har utfört sitt arbete. Vid husbesiktningen får ägaren, eller den eventuella nya ägaren, veta ifall huset kommer behöva dyra renoveringar för att det ska vara friskt och hållbart.

Det bara du kan se vid en husbesiktning

När du utför en husbesiktning så ska du kontrollera om allt i huset ser friskt och bra ut. Men du ska även se till att allt i huset följer säkerhetsföreskrifter och är korrekt gjort. Det gäller inte enbart det du kan se med blotta ögat, utan ibland kan det även handla om det som du inte kan se. Som ifall det kan finnas fukt i undertaket eller om det är en feldränering utanför husgrunden. Du är som besiktningsman en trygghet för alla som anlitar dig, som saknar din kunskap.