Artiklar

Hjälpsam mäklare i Strängnäs

Köpa en lägenhet är inte gjort i en handvändning. Genom att ta hjälp av en mäklare i Strängnäs kan man vara trygg med att allt går enligt alla konstens regler.

Erika var född och uppväxt i Strängnäs och hade i alla år trivs alldeles ypperligt. Nu var det emellertid så att hon fått ett jobb i Mariefred. Ett jobb hon inte kunde tacka nej till även om det betydde att hon var tvungen att lämna sin hemstad och samtidigt flytta in i en ny lägenhet.

Det var inte helt enkelt att få till det när hon skulle arbeta hela tiden fram till flytt. Flyttstäd hade fixats, flyttfirma hyrts in. Nu hade hon tid hos en mäklare i Strängnäs för att få hjälp att sälja sin tvåa. Hon skulle även höra med mäklaren om denne kunde hjälpa till med att hitta en ny i Mariefred.

Mäklare var mycket hjälpsam

Efter mötet på mäklarfirman kände Erika sig mycket nöjd. Mäklaren Erik hade lovat att hjälpa henne med försäljningen. Inte nog med det. Densamme skulle kontakta en mäklare i Mariefred där de hade ett kontor och be dem se vilka objekt som fanns att köpa på orten och återkomma.

Det var bara fyra månader tills flytten senast skulle ske. Erika hoppades att mäklaren jobbade snabbt. Det visade sig att de kunde det. Erikas lägenhet blev såld och en ny lägenhet kunde köpas. Det blev ett litet glapp mellan de båda boendena men det var ingen fara då företaget hade en övernattningslägenhet hon kunde använda så länge.

Mäklare på Hisingen kan marknaden

Är det dags att sälja hus på Hisingen? Kontakta en kunnig mäklare för att få professionell hjälp. Då blir affären lättare och snabbare, för dig och köparen.

Är det dags för dig att sälja hus på Hisingen? En bostadsaffär är inte alltid riktigt så rättfram och enkel som man kan tro. Det är ett stort beslut och det rör sig ofta om stora summor. Du vill givetvis göra en så bra affär som möjligt, samtidigt som du vill att hela processen är smidig och snabb.

En mäklare som har lokalkännedom, lång erfarenhet och fingret på marknadens puls kan verkligen vara behjälplig i din bostadsaffär. Hen kan hjälpa dig att sälja din gamla bostad, eller att leta efter ditt nya drömhem. Då blir vägen till din nya bostad kortare.

Mäklare hjälper dig med din bostadsaffär

Ditt bostadsbehov förändras ofta flera gånger under livets gång. Från en trång studentbostad, till en trevlig tvåa. Kanske en villa så småningom, som med tiden byts ut mot en rar marklägenhet? Varje bostadsaffär är unik, precis som människorna som ska bo eller flytta. Oavsett varför du ska sälja hus på Hisingen kan du ta hjälp av en mäklare.

Anledningarna till försäljning kan vara många. Ibland är omständigheterna lyckliga och livsomvälvande, ibland är det på grund av mer olyckliga anledningar. Livet tar unika och oväntade vändningar och alla har en egen väg att vandra. En mäklare hjälper dig att navigera bostadsmarknadens upp- och nedgångar, så att din bostadsaffär blir så smidig som möjligt.

En mäklare ger dig verktygen (upplagen)

Om man ser till fördelarna som ligger i att anlita en mäklare vid en försäljning av en bostad så överskrider dessa vida den enda nackdel som man egentligen kan se – nämligen det höga arvodet och provision som denne tar ut vid en lyckad försäljning. Det klara fördelarna är att man som kund får ta del av en yrkeskunskap och att man genom denna också får en större vinst än vad man fått om man sålt på egen hand (detta även med provisionen inräknad i priset).

Om vi kortfattat radar upp några av de detaljer som ligger i denna yrkeskunskap så ger vi en lite bättre bild av vad vi menar. Staden vi håller oss till här är Stockholm och detta av förklarliga skäl då det är där man har som mest nytta av en mäklare med tanke på de skyhöga bostadspriserna man ser där.

För att ytterligare påvisa och stärka vår tes om vikten av att anlita en mäklare så säger vi att det handlar om Vasastan – en stadsdel där priserna stiger som allra mest i Stockholm. Kort sagt; dessa verktyg får du på köpet genom att anlita en mäklare för att sälja en bostad i Vasastan.

  • Professionella visningar. Genom visningar så får man en större chans till budgivning och en mäklare kan dessutom se till att använda sitt kontaktnät att få mycket folk att dyka upp. Genom att skicka ut mail till spekulanter som angett just Vasastan som attraktivt område så lyckas en mäklare attrahera fler personer.
  • Fotograf och snygga bilder. En mäklare använder alltid en professionell fotograf som verkligen tar fram det bästa ur en lägenhet – oavsett om den ligger i Vasastan eller någon annanstans. Bilderna läggs ut på hemsidan och skickas även till de spekulanter vi nämnde ovan.
  • Stylad lägenhet. Innan visning och innan en fotografering så kommer den mäklare d anlitar att använda sig av en homestylist som går igenom ditt hem i Vasastan. En homestylist är professionell och tar verkligen fram det bästa ur varje bostad. Fotnot: du kommer inte att behövs lägga ut en massa pengar på ny inredning utan det handlar mer om att plocka bort, möblera om och framhäva det fina som finns i din bostad. En homestylist utgår från vad du har – inte från vad du eventuellt behöver.

Där hade vi tre stycken verktyg som man får på köpet om man väljer att anlita en professionell mäklare vid en försäljning. Men – är de verkligen mer värdefulla än att sälja på egen hand och därigenom undkomma provisionen som en mäklare tar ut?

Pruta priset på din mäklare

I och med att Stockholm har sådan extrem bostadsmarknad så finns det också väldigt många verksamma mäklare. Precis som du på banken kan pruta gällande din ränta så kan du också pruta på priset för en mäklare. Gör lite egna efterforskningar, jämför priser och jämför provision. På så sätt har du kött på benen innan du förhandlar med din mäklare. Kom ihåg – det är du som har bollen och bestämmer speltempot. Mäklaren sköter avslutet – förutsatt förstås att du passar till honom.

Fastighetsboxar för högre säkerhet och enklare postutdelning

När en fastighet ska renoveras är det en god idé att samtidigt installera fastighetsboxar för posten. Fastighetsboxar har flera fördelar jämfört med brevinkast.

Är du fastighetsägare och har en fastighet som står inför en renovering kan det vara en god idé att se över och modernisera postutdelningen i byggnaden. Fastighetsboxar har blivit ett alltmer vanligt inslag i flerfamiljshus som alternativ till brevinkasten som tidigare varit standard. Anledningen till detta är dess många fördelar.

Ett hål i dörren som ett brevinkast är medför inte bara en oundviklig ökad inbrottsrisk oavsett om det är en säkerhetsdörr eller ej. Det leder också till att ljud, matos och drag från trapphuset lättare tar sig in i lägenheterna. Tar man bort brevinkasten i dörrarna och ersätter dem med fastighetsboxar i trapphuset slipper man detta.

Fastighetsboxar förenklar utdelning av post och paket

Utöver detta så gör fastighetsboxar även postutdelningen lättare, vilket kommer att uppskattas av brevbärarna. De slipper stressa upp och ner för trapporna, och den minskade stressen medför sannolikt mindre risk för att post hamnar fel, vilket brukar vara ett vanligt problem i flerfamiljshus.

Då allt fler beställer hem saker på nätet så är det också en fördel att ha en fastighetsbox eftersom det förenklar för de boende i fastigheten att ta emot paket. Bestämmer man sig för att installera fastighetsboxar kan man även välja till ett gemensamt fack avsett för just paket. Att installera fastighetsboxar är en modernisering som kommer att uppskattas både av de boende i fastigheten och av brevbärarna.

Förvaltning av dina byggnader i Stockholm

Behöver du professionell hjälp med att sköta dina byggnader? Då kan det vara bra att ta kontakt med något bolag som sköter förvaltning runt omkring Stockholm.

Att förvalta byggnader innebär en hel del arbete. Har du flera fastigheter att ta hand om samtidigt som du gör andra saker kan det bli för mycket. Då är det bättre att ta kontakt med någon som är proffs på just förvaltning och helt enkelt låta dem sköta allt åt dig så du vet att arbetet hamnar i rätt händer.

Förvaltning kan ske på flera sätt. Det kan vara en teknisk förvaltning och där finns det sannerligen en hel del saker att följa upp och gå igenom. Alla slags projekt som behöver göras lite då och då måste ha en ordnad struktur, och den dagliga skötseln likaså. Ordning och reda med andra ord.

Leja ut förvaltning kan vara något för dig som äger byggnader

Det är inte konstigt att det finns något sådant som förvaltning i Stockholm. Storstaden har otaliga byggnader längs med både gator och torg. Det är lokaler där det bedrivs verksamheter och det är bostadshus med många eller några få hyresgäster. Allt ska tas om hand. Både de som bor där och själva byggnaden.

En vanlig uppgift en förvaltare kan ha är att se till att det utförs en OVK-besiktning varje år. Besiktningen säkerställer att huset har god ventilation och att hyresgästerna kan må bra i sitt boende. Samtidigt blir det ett kvitto på att luften är bra för de verksamheter som bedrivs där.

Hitta en bra mäklare i Västerås

Oavsett om man ska sälja en lägenhet eller ett stort hus ska man ta hjälp av en skicklig mäklare. Här är några tips för er som går i säljtankar i Västerås.

Det första man ska göra om man funderar på att sälja sitt hus eller lägenhet, är att värdera bostaden. Nästintill alla mäklare gör detta gratis eftersom det är en chans för dem att presentera sina tjänster och få uppdragsgivare. Därför kan man med gott samvete boka in två, tre stycken olika mäklare och låta dem värdera bostaden.

Anledningen till att man ska be mer än en mäklare att värdera bostaden är för att man ska se om de kommer fram till samma slutsats. Men också för att man ska ha chansen att träffa flera mäklare och lättare hitta den som är bäst. Ställ därför frågor till mäklaren och se mötet också som en anställningsintervju.

Mäklare med kundregister

För någon som ska sälja hus i Västerås kan det vara bra med en mäklare med bra lokalkännedom. Ska man köpa ett hus vill man ofta veta hur området är och då kan det vara bra om mäklaren kan svara på detta. Vissa mäklare har också ett stort kundregister där de kan matcha bostäder med rätt kund.

Har man svårt att välja mäklare kan man låta magkänslan bestämma. Skulle man exempelvis själv vilja köpa en bostad av mäklaren? Att man känner förtroende för den mäklare man väljer att anlita är jätteviktigt. Många gånger kan man hitta kundrecensioner online. Men också se olika mäklarens säljstatistik.

Hyra lägenhet Göteborg – använd våra tips

Hur svårt kan det egentligen vara att hyra lägenhet i Göteborg? Frågan är retorisk och det handlar de facto om ganska stora problem. Som i alla större städer så finns det svårigheter att hitta en bostad om man flyttar till Göteborg. Det, ska tilläggas, finns även problem om man är född och uppvuxen i staden.

Men, det vi tänkte göra här är att ge tips om hur du ska agera för att hyra lägenhet i Göteborg – och vad du ska undvika. Vi radar upp tipsen först:

  • Ställ dig i bostadskön. Det kan gå fort i hockey och denna parallell kan även dras till bostäder och jakten på sådana i Göteborg. Visst, man kan få vänta länge – men då det väl smäller till så blir det rejält. Ställ dig i kön och sök bostäder vid sidan av. Plötsligt händer det.
  • Använd Samtrygg. Samtrygg är en förmedlare av lägenheter och bostäder att hyra i Göteborg – och även i Stockholm. Det man erbjuder är en stor säkerhet där varje registrering sker med bank-id och där man också genomför en kreditbedömning. Utöver detta så bistår man även med juridisk hjälp och man har även tagit krafttag mot exempelvis depositionsavgifter och ockerhyror. Det kommer dagligen ut nya objekt från seriösa uthyrare och du kan skapa egen filtrering både vad gäller storlek, maxhyra och områden du vill bo i. Samtrygg gör det enkelt att hyra lägenhet i Göteborg – och väldigt säkert.
  • Kontaktnät. Det bästa sättet att hyra lägenhet i Göteborg handlar om att våga använda ett kontaktnät. Gör dig hörd, förklara för alla att du söker lägenhet och använd sociala medier för att sprida budskapet. Alltid finns det någon som känner någon som känner någon… Det kan gå fort!
  • Sänk ribban. Man kan tjäna mycket på att inse att man kanske inte får den där paradvåning inne i centrala Göteborg för en väldigt låg månadshyra. Vår poäng: sök dig en bit utanför staden och du har en större chans att hitta lägenhet. Det finns utmärkta kommunikationer över hela Göteborg och i många fall så är det också ganska skönt att slippa rushen inne i city. Att sänka ribban kan även innebära att man är beredd att skriva lite kortare kontrakt. Du kanske kan bo i några månader medan du letar efter en annan lägenhet? Det ger dig ett ganska stort utbud och goda möjligheter att hyra lägenhet i Göteborg.

Undvik de vanliga misstagen

  • Låter det för bra för att vara sant… Var skeptisk och försök att tänka logiskt. Om du hittar en lägenhet med låg hyra i Göteborg som ser väldigt fräsch och fin ut – hur kan de komma sig att den är ledig? Många blir lurade på deposition och hyra i samband med att man söker bostäder. Ta ett steg tillbaka och fundera över rimligheten.
  • Ockerhyra! En hyresvärd har rätt att göra ett påslag på 15 % i samband med andrahandsuthyrning. Många begär mycket, mycket mer än så. Se till att undvika dessa och anmäl gärna personerna till exempelvis BRF:en. De bryter mot både regler och lagar.

Blir ditt nästa val att utbilda dig till mäklare i Kumla?

Som mäklare i Kumla arbetar du med att hjälpa andra sälja och köpa fastigheter. Det är en fördel om bostaden är nära Kumla eller i dess omedelbara närhet.

Att utbilda sig till mäklare är en sak, men att bli registrerad är en annan. För att bli godkänd som fastighetsmäklare och behörig till en fullständig registrering ska du ha en högskoleutbildning i botten. Därtill behöver du minst tio veckor med fullgod praktik på ett kontor.

En utbildning kan vara inom olika områden. Till dessa hör civilrätt, ekonomi och byggnadsteknik. Andra är skatterätt, fastighetsrätt och fastighetsvärdering. Du ska även kunna allt om fastighetsförmedling. Det är inget litet område som en mäklare satt sig in i.

Utbilda dig till mäklare om du vill ligga steget före

Det kostar en bra peng att utbilda sig. Alla har inte råd. Vill du bli mäklare utan att gå den långa utbildningen på högskola finns det andra möjligheter. Du kan utbilda dig till mäklare i Kumla genom uppdragsutbildning. Då är det ett kontor som betalar för dig och du i din tur är lojal och börjar arbeta på deras kontor när utbildningen är klar.

Det är inte alltid det går att få en plats och då får du helt enkelt vänta. Att gå den här sortens utbildning är mycket intensivt. På bara 16 månader kan du vara klar. Det innebär en mycket hög studietakt. Att ligga på latsidan går därför inte alls för sig. Här gäller det att ligga i så mycket det går.

Persienner är nödvändiga

Att bo i en lägenhet – och särskilt i ett tätbebyggt område – gör att man kan känna sig övervakad och att man kan ha svårt att skaffa sig den lugn och ro som vi alla behöver. Menas med detta – bor man exempelvis på Södermalm i Stockholm där husen ligget tätt inpå varandra och där det dessutom bor väldigt många personer så kan det – helt enkelt – vara svårt att skydda sig mot insyn från sina grannar; något som ju är en absolut nödvändighet. Alla har rätt till ett privatliv och detta oavsett om man bor i en lägenhet i Stockholm eller i en glesbygd i Norrland.

Ser vi här till hur man ska kunna skaffa sig detta i just Stockholm så blir valet ofta och per automatik det som redan finns installerade mellan fönstren. Det vill säga – i de allra flesta fönster så finns det persienner installerade och det är också dessa som vi ska titta lite närmare på. Många personer har nämligen en negativ inställning till persienner, en ganska rättfärdig sådan också och tycker att de förfular bostaden.

Man tycker att persienner i Stockholm – naturligtvis – minskar ljusinsläppet och att de dessutom är tråkiga då de kommer i den grå aluminiumfärgen som ju får anses som standard. Dock – ställer man estetik mot att hindra grannarnas insyn så är det också det förstnämnda som får vika på foten; en person boende i Stockholm kommer förmodligen i nio fall av tio att välja att ha sina persienner – det förfulande till trots – neddragna då de hindrar nyfikna grannar från att se in i lägenheten.

Det man ska veta här är att man i dagsläget inte behöver ställa funktion mot estetik utan att man numera faktiskt kan hitta en kombination.

Stort steg mot snyggare design

Med detta menar vi att de tillverkare av persienner som finns har tagit nästa steg – förmodligen med större städer som Stockholm i åtanke – och att de tillverkar både snygga och funktionella persienner. Exempelvis i trämodell och som man fäster på insidan – istället för mellan fönstren – något som gör rummet både varmare och lite lyxigare. Denna variant är också väldigt lätt att matcha mot rummets övriga inredning då de kommer i en de flesta färger och att man som kund således kan välja fritt och utifrån sin egen stil.

Har man exempelvis en fäbless som lutar åt det mer marina och har inrett sin lägenhet i Stockholm med basfärgen vitt och där man lagt smakfulla inslag i rött och blått så kan man utan problem hitta träpersienner som passar denna stil – oavsett om man väljer vita, röda eller blå. Det har alltså tagits ett stort steg som gör att persienner och det dåliga rykte som dessa har ska nyanseras en smula; man kan numera både skydda sitt hem mot insyn, sol och få dessa att fylla en viktig funktion som inredningsdetalj.

Man kan här gissa att denna utveckling kommer att applåderas av en hel del människor i större städer som Stockholm, Malmö och Göteborg och speciellt då av de som bor i de mest tätbefolkade områdena. Läs mer om persienner på denna sida: https://www.persiennstockholm.nu/

Konsten att sälja lägenhet i Gävle

Om du funderar på att sälja din lägenhet i Gävle hoppas du förstås på en rejäl vinst på affären. Bostäder är alltid efterfrågade, men skaffa en bra mäklare.

Är din lägenhet i toppskick, har ett bra läge i staden och är ett åtråvärt objekt på marknaden, kommer den snart att vara såld. Det är inte svårt att sälja lägenhet i Gävle. Men lämna inget åt slumpen. Lite homestyling är alltid bra och så förstås att låta affären skötas av en duktig mäklare. Kanske har du redan ditt nya boende på gång och då vill du säkert flytta så fort du kan.

Sälja lägenhet är att ge andra en möjlighet

Har du bott färdigt på din adress, ger du andra människor en chans att överta din fina lägenhet och skapa sig en bra tillvaro där. Mäklaren fångar skickligt upp köpsignaler under en visning och framhåller hur bra din lägenhet är på olika sätt. För den som gillar det som du har att erbjuda, kommer budgivningen strax igång. En mäklare håller i hela affären från visning till skrivande av kontrakt, och det kan kännas tryggt för dig, för det är en stor affär att sälja lägenhet i Gävle.

Mäklaren kollar att spekulanten har betalningsförmåga, så att lånelöftet håller i praktiken. Det gäller att inget stoppar försäljningen när köparen väl har lagt det vinnande budet. För din egen del kan du känna dig nöjd med att gå vidare med ditt boende någon annanstans och ha fått hyfsat betalt för din gamla bostad.