Om oss

Att köpa en bostad är den största investeringen som många gör i livet. Idag dessutom mer än någonsin med tanke på hur bostadspriserna ser ut i vissa städer. Stockholm, Malmö och Göteborg är de städer där detta faktum illustreras allra tydligast och där utvecklingen varit rent av explosiv.

För att kunna köpa en bostad så måste man ha ett lån och man måste ha en kontantinsats. Stora pengar är i omlopp och det är lätt att tappa perspektiven. Ett lån på några miljoner är något som många rycker på axlarna åt.

Det gör att man blir fartblind: man budar på bostäder, man lägger på några hundratusen kronor till ett redan högt slutpris och man tänker inte på att pengarna är högst reella. Vad händer när räntorna går upp? Det finns oroväckande tendenser i vårt samhälle och den höga belåningsgraden är en sådan. Handlar det om en bostadsbubbla och, i så fall, vad händer om nålen börjar penetrera den tunna ytan på ballongen? På den här sidan ska vi skriva om dessa saker och ge lite olika infallsvinklar kring hur situationen ser ut. Vilka saker som tyder på att det kan vara en bostadsbubbla – och vilka saker som talar emot.

Vi som skriver är mäklare och vi har en lång erfarenhet av yrket. Vi vill nyansera bilden av vår yrkesroll och visa vad du ska tänka på i samband med att du köper- eller säljer en bostad. Det vi absolut vill trycka på är en återkoppling till det vi ovan skrev: vi vill bidra till säkrare affärer där du ger dig in med mer kött på benen.

Du ska lära dig knepen och du ska lära dig att sluta spela sämre händer. Vissa bostäder är inte för dig och genom att lägga bort prestigen så kommer du att hamna i en bostad som verkligen lever upp till dina krav, dina behov och till dina önskemål.

Det är ingen tävling och det handlar definitivt inte om en sprint. Att köpa- eller sälja handlar om ett maratonlopp. Med rätt uppbackning i form av en mäklare så kommer du att passera mållinjen med ett leende på läpparna.