En grön innergård för odling och umgänge

Visste du att du som hyresgäst kan få vara med om att skapa innergården du drömmer om? Många fastighetsägare välkomnar initiativ från hyresgäster gällande anläggning och skötsel av växter.

Alldeles för många innergårdar i storstäder som Stockholm har tråkiga och kala innergårdar. Men det finns något som du kan göra åt det om du vill. Ta gärna kontakt med dina grannar och fråga hur de vill att er innergård ska se ut. Börjar du forska så kommer du säkert hitta minst en granne som är kunnig inom trädgårdsdesign eller växter. Du kommer säkert också hitta flera grannar som är duktiga på snickeri, el, vatten med mera. Tillsammans kan ni därför skapa en innergård som ni alla vill använda och trivas med.

Som olika rum

Även om din innergård är liten och mörk så går det att liva upp den mycket genom att ge den lite kärlek. Genom att rumsindela går det till och med att få känslan av att ytorna är större än de är. Det går även att få in olika funktioner för alla boendes önskemål och behov. Finns det mindre barn så vill de säkert ha en sandlåda och för de vuxna så kan önskemålet om härliga sittplatser och en grill locka. Det går även att välja partier där ni planterar bärbuskar och kanske till och med ett äppelträd eller odlingskragar med något roligt. Fastighetsägare brukar inte tacka nej till att få en finare innergård utan varken egen kostnad eller arbete. Läs mer på denna hemsida: innergårdsrenoveringstockholm.se