En extra umgängesyta

Om man bor i lägenhet så är alla extra ytor välkomna, speciellt de som är utomhus. Därför är det många som väljer att glasa in sin balkong för att få en längre säsong och extra umgängesplats.

En inglasad balkong är en extra yta som man kan ha nytta av under hela året. Även om den inte är vinterbonad så kan man ha stor glädje av ytan som förvaringsplats. Men väljer man istället att isolera balkongen så är det en yta som är lika användbar som den övriga lägenheten. Därför är det också många som väljer att lägga de där extra slantarna på att kunna nyttja balkongen under hela året. På det viset går det till och med att inreda balkongen som vardagsrum, kontor eller till och med sovrum.

Så som fastighetsägaren önskar

Inglasning var tidigare något som man oftast gjorde i efterhand. Men idag är det vanligt att man redan från starten glasar in balkonger på nybyggda flerfamiljsbostäder. Som fastighetsägare är det en merkostnad men samtidigt innebär det att man kan höja hyrorna och att fastigheten blir mer attraktiv.
Inglasningen brukar vara skapad så att man ändå kan öppna upp stora partier och därmed få in all den luft som man vill ha på en balkong. Men även om fastighetsägaren inte själv glasar in så kan det hända att man själv kan göra en inglasning. Det är till exempel vanligt när man har en bostadsrätt eller om man hyr en längre tid och själv vill göra den extra investeringen.