Värmepumpar i tvåvåningslägenhet i Stockholm

Hur fungerar det egentligen med värme? Var ska man placera en värmepump som man köpt i Stockholm? Frågorna är många och besvaras bäst av en branschkunnig.

Lägenheten var mysig med två plan, vilket inte är jättevanligt. Förutom att Lena och Anders bytt ut alla fönster till treglas funderade de på vad de mer kunde göra för att spara på elen då de blivit erfarenheten visare under de senaste åren. Priserna hade varit hutlösa och det gällde att tänka om och tänka rätt.

De hade fått tips av en vän att skaffa en värmepump, men var inte den eldriven och skulle det inte bli kostsamt? De hade då fått veta att värmepumpar använder en speciell teknik som gör att det skapas mer energi, det vill säga mer värme vilket gör att det är ett mycket bra alternativ vid uppvärmning.

Värmepumpar hamnar högt på listan

Då de läst på en del om värmepumpar i Stockholm inser de att det nog är ett bra alternativ trots allt och beslutar sig för att ta kontakt med ett företag som säljer dem. För även om de nu vet att de vill ha en så kan de inget om olika sorter. Det ska finnas de som både värmer luft och vatten samt de som även ger svalka om sommaren. De vill även att företaget erbjuder installation av värmepump.

Försäljaren som de kontaktar berättar att för dem som har två våningar passar det bra att sätta värmepumpen på nedervåningen då värme stiger och automatiskt värmer övervåningen. En annan fördel är att den sätts på väggen och tar ingen plats. De väljer uppvärmning av både luft och vatten men hoppar AC-funktionen som känns lite överflödig.