Mäklare i Sollentuna har lokalkännedom

Om du vill köpa en lägenhet eller en villa i utkanten av centrala Stockholm, kan du ta hjälp av en mäklare i Sollentuna som kan den lokala bostadsmarknaden.

Mäklare finns inom många branscher och rollen för en mäklare är att förmedla kontakt mellan en eller flera parter. Att utnyttja mäklare vid köp eller försäljning av en fastighet ger många fördelar. Mäklaren kan och har skyldighet att på ett opartiskt sätt beskriva det objekt som ska förmedlas.

En mäklare måste naturligtvis ha djup kunskap om lokala förhållanden. Inte minst har en mäklare bra kontroll och information om de senaste fastighetspriserna som erlagts för transaktioner inom ett område. Mäklaren kan också informera om tillgång och närhet till skolor, allmänna kommunikationer och allt sådant som är relevant för en tilltänkt köpare.

Vilket ansvar har då en mäklare? Rent allmänt kan sägas att en fastighetsmäklare ska arbeta omsorgsfullt och leva upp till de regler som gäller för en professionell mäklare. En mäklare har en utrednings- och upplysningsplikt. Skulle hon eller han brista i det avseendet kan ett skadestånd utkrävas om försummelsen anses ha skadat någon av parterna i affären.

Mäklare i Sollentuna förmedlar bostäder

Du har fått arbete i centrala Stockholm och skall flytta till huvudstaden från en ort i södra Sverige. Ingen i familjen vill bo i city utan nu letar du efter en villa i en förort. Dina och familjens krav är många. Villan ska vara modern och det får inte finnas något omfattande renoveringsbehov.

Förutom bestämda krav på själva villan ska den också ligga i närheten av en skola för barnen. För att ta dig in till jobbet på morgonen ska du inte vara helt prisgiven för din bil. Det ska finnas bra förbindelser med buss eller tåg. Familjens medlemmar gillar friluftsliv och det får inte vara alltför långt till en skog med strövområden.

Efter att ha studerat kartan kontaktar du en mäklarfirma i Sollentuna. Du presenterar alla de krav du har. Efter en vecka kommer mäklaren med förslag till olika objekt som hon tror skulle passa dig. Under ett veckoslut åker familjen till Sollentuna för att gå på villavisning.