Hyra lägenhet Göteborg – använd våra tips

Hur svårt kan det egentligen vara att hyra lägenhet i Göteborg? Frågan är retorisk och det handlar de facto om ganska stora problem. Som i alla större städer så finns det svårigheter att hitta en bostad om man flyttar till Göteborg. Det, ska tilläggas, finns även problem om man är född och uppvuxen i staden.

Men, det vi tänkte göra här är att ge tips om hur du ska agera för att hyra lägenhet i Göteborg – och vad du ska undvika. Vi radar upp tipsen först:

  • Ställ dig i bostadskön. Det kan gå fort i hockey och denna parallell kan även dras till bostäder och jakten på sådana i Göteborg. Visst, man kan få vänta länge – men då det väl smäller till så blir det rejält. Ställ dig i kön och sök bostäder vid sidan av. Plötsligt händer det.
  • Använd Samtrygg. Samtrygg är en förmedlare av lägenheter och bostäder att hyra i Göteborg – och även i Stockholm. Det man erbjuder är en stor säkerhet där varje registrering sker med bank-id och där man också genomför en kreditbedömning. Utöver detta så bistår man även med juridisk hjälp och man har även tagit krafttag mot exempelvis depositionsavgifter och ockerhyror. Det kommer dagligen ut nya objekt från seriösa uthyrare och du kan skapa egen filtrering både vad gäller storlek, maxhyra och områden du vill bo i. Samtrygg gör det enkelt att hyra lägenhet i Göteborg – och väldigt säkert.
  • Kontaktnät. Det bästa sättet att hyra lägenhet i Göteborg handlar om att våga använda ett kontaktnät. Gör dig hörd, förklara för alla att du söker lägenhet och använd sociala medier för att sprida budskapet. Alltid finns det någon som känner någon som känner någon… Det kan gå fort!
  • Sänk ribban. Man kan tjäna mycket på att inse att man kanske inte får den där paradvåning inne i centrala Göteborg för en väldigt låg månadshyra. Vår poäng: sök dig en bit utanför staden och du har en större chans att hitta lägenhet. Det finns utmärkta kommunikationer över hela Göteborg och i många fall så är det också ganska skönt att slippa rushen inne i city. Att sänka ribban kan även innebära att man är beredd att skriva lite kortare kontrakt. Du kanske kan bo i några månader medan du letar efter en annan lägenhet? Det ger dig ett ganska stort utbud och goda möjligheter att hyra lägenhet i Göteborg.

Undvik de vanliga misstagen

  • Låter det för bra för att vara sant… Var skeptisk och försök att tänka logiskt. Om du hittar en lägenhet med låg hyra i Göteborg som ser väldigt fräsch och fin ut – hur kan de komma sig att den är ledig? Många blir lurade på deposition och hyra i samband med att man söker bostäder. Ta ett steg tillbaka och fundera över rimligheten.
  • Ockerhyra! En hyresvärd har rätt att göra ett påslag på 15 % i samband med andrahandsuthyrning. Många begär mycket, mycket mer än så. Se till att undvika dessa och anmäl gärna personerna till exempelvis BRF:en. De bryter mot både regler och lagar.