Fastighetsmäklare skapar trygghet

Köpa hus är en stor affär som har inverkan på livet. Efter att ha gått på nitar känner Edvin att han denna gång vill anlita fastighetsmäklare som hjälper till.

Det skulle äntligen hända, de skulle bli sambos. Anna och Edvin hade varit tillsammans i tre år. Men på grund av olika omständigheter hade de ännu inte flyttat ihop. De hade istället bott hos Anna när tillfälle gavs. Men nu var det en liten på väg och de skulle bli en familj. De kunde inte leva som de gjorde nu utan skulle skaffa hus.

Anna tyckte att de kunde titta runt lite själva medan Edvin var mera skeptisk. Han hade köpt ett hus för elva år sedan och det hade kunnat sluta i katastrof. Som tur var fanns det något som hette dolda fel och han och hans f.d. hade fått ersättning för de renoveringar de behövt göra när de upptäckt fuktskador.

Fastighetsmäklare eller inte

En fördel med att de känt varandra så länge var att de kunde prata med varandra om allt. Visste hur den andre tänkte i det mesta. Till sist var Edvin tvungen att erkänna att hon hade en poäng. De behövde inte kontakta en fastighetsmäklare direkt och hon accepterade att de skulle göra det när de hittade något intressant.

Så en dag när de körde förbi en skylt med “till salu” på sade det klick. Det var deras gemensamma hem. Något de kände med detsamma. Anna tog en bild på till salu-skylten där mäklarens nummer stod. Hon ringde med detsamma och bokade in ett möte. Edvin kände en bubblande känsla i bröstet. Den här gången skulle det bli rätt.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: gripsholms.se